Elfiskeri 2008 - Ribe Å Systemet


Samarbejdsudvalget for Ribe Å Systemet

  Forside » Arkiv » Elfiskeri 2008 Min konto   
Kategorier
ArkivRibe Å systemetVandplejeHandlingsplan 2002VandløbsrestaureringElfiskeri 2008
Information
Samarbejdsudvalget
Kontakt os

         
Elfiskeri 2008

Elfiskeri 2008

 

Det var egentlig for sent. Laksen var - på nær ganske få eksemplarer - uddød i Ribe Å-systemet for snart 10 år siden. Men så tog sportsfiskerne fat - og i dag er en selvbærende bestand ikke noget umuligt mål.

Sportsfiskerne gik ind med et kæmpestort frivilligt arbejde. Forskere fandt samtidig frem til den særlige Ribe Å-laks ved hjælp af DNA-test. Det offentlige spyttede millioner af kroner i snæbel-projektet, der samtidig var nødhjælp til laksen.

Og Dansk Center for Vildlaks fik succes med at opdrætte en masse Ribe Å-laks.I dag har den specielle laks det meget bedre. Men der er endnu et langt stykke vej endnu til en selvbærende bestand på ca. 1.000 voksne individer.I Naturen Netop Nu tager vi med frivillige fra Sønderjysk Sportsfiskerforening på fisketur efter de totalfredede laks i Ribe Å-systemet. En del af arbejdet går nemlig ud på hvert år at fange 100 laks.

På Dansk Center for Vildlaks i Skjern bliver de 100 laks mangedoblet. Hunnerne bliver strøget (tvinges til at afgive deres æg) og hannerne må afgive deres sæd. De små laks bliver fodret op og senere sat ud i Ribe Å for at styrke bestanden endnu mere. 

Endnu er laksen i Ribe å-systemet totalfredet, men sportsfiskerne håber, at de igen kan få lov til at fiske efter den smukke blanke laks i år 2010.

Se mere på

http://www.tvsyd.dk/ribe-laksen-er-p%C3%A5-vej-tilbage

Anmeldelser flere
Der er iøjeblikket ingen produkt anmeldelser
Sidste nyt

Laksekvoter for fiskesæsonen 2022
Læs her

Længde mellem storlaks og grilse flyttes fra 75cm til 73cm
Læs her

Opgang af laks i Ribe å systemet 2021
Læs her

Leveret af SetWeb

Ribe Å Systemet
 E-mail: